Thursday, August 4, 2011

Sosej ada DNA BABI !!!

Inilah antara sosej yg dijual dan menimbulkan keraguan..jgn beli dah pasnih !

Hishhhh..kuang hajorr..memang kuang hajorr.EEE....geli bila aku bayangkan. Sosej ni sebenarnya bersepah-sepah dijual di sekitar Perlis .Terutamany di Sea Gate Kuala Perlis tu.Siap buka meja lagi. Petang-petang..ramai sangat umat islam yang membawa keluarga lepak-lepak kat situ sambil menikmati Sosej yang berbagai jenis ni. Memang tak dinafikan..rasanya sedap ( Patut la sedap sangat , Ada BABI rupanya ! ) . Petang kemarin..semasa aku melalui Jalan Behor pulai.. sekitar depan Maktab perguruan & sekolah Sains tu..ada bazar Ramadhan..dan kat situ juga ada di jual sosej ni. Jadi..bayangkan..setelah seharian berpuasa..tetiba berbuka puasa dengan adanya DNA menatang ni. Cukup Menyedihkan..Aku pun tak nak cakap banyak..sebab aku pun pernah beli. Uwekkk...aku rasa macam nak samak perut dan mulut pula. Geng ofis aku pun rasa benggang dan cukup terainaya..maklumla..ramai yang sudah memakannya..dan berulang kali pula. Semoga Allah mengampunkan kami yang telah menikmatinya kerana ceteknya ilmu untuk mengenali status HARAMNYA sosej tersebut.

8 comments:

bbreena81 said...

ish tgk pun dah tak lalu...mm, mela dok taiping ke skrg?

mela said...

takla BB...kat perlis ja.mana boleh keluaq dari negeri terchinta ni..

bbreena81 said...

tanah tumpah darahku....live traffic bb nih bila mela jenguk je dia akan update taiping..tu yg nk pastikan je..mmg live traffic tak leh percaya...haha:)

Zaihan said...

pasni xleh mkn da..tgok dr jauh je...hehehe...

mela said...

hahaha..BB..memang duk sangka dah..duk pikir gak..camna la leh jadik org taiping lak nih.

mela said...

Zaihan..tengok jer key..tapi..ada lagi ka org melayu nak jual benda nih?

Zaihan said...

akak, kt wang ulu tu ade je yg jual...tp pasni klu ade yg jual lg xtwu la nk kate ape...huhuhu...

mela said...

aha la zaihan..masih ada yang dijual.entahla..samada diorang sengaja cari pasal atau memang diorang tak tau...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...