Thursday, June 9, 2011

kEraNA Nora ELeNa

Ini peristiwa sedih di petang yang hening. Dikala aku diganggu emosi ketika Eid kembali menjenguk Elena..sian Eid..tapi tula...terlajak perahu boleh diundur..terlajak cakap dan perbuatan...sendiri mau tanggung la... Lepas tu..sebab aku dah terlampau kushuk menatap paparan TV tu..aku dah berjaya membuat semua botol susu Firas lebur. Aku terlupala..aku sedang rebus botol susu dia. Alamak...hancus semuanya..
Sepatutnya..semua botol susu tu aku dah tukar..dah 6 bulan pun aku gunakan. Tetapi..aku belum sempat gi beli yang baru. Jadi..disebabkan kejadian petang kemarin..automatik sudah menjadi wajib bagi aku membeli botol yang lain. sebelum ni..kebanyakan botol tu aku beli secara online yg jenis BPA Free .Aku beli sekali ngn set penyusuan susu ibu. Dalam hati..aku ingin mencari botol kaca..tetapi kat perlis ni susah sikit mau jumpa. Walaupun Botol tu diiktiraf sebagai BPA Free..tetapi sebenarnya masih ada kesan juga pada bayi yang menyusu.
Jadi..sebelum aku membeli botol yang baru...aku nak cari botol kaca..botol kaca..dan botol kaca. Ada yg cakap kat anakku pun ada..tapi botol kecil..kat alor star mall ada brand fifi...kalau brand nuk ianya pyrex..susah sikit nak pecah..tapi...takda la pula kat sini. Sejenis lagi botol yang dikatakan selamat..tanpa BPA adalah jenis stainless steel.Tapi yang ni harganya lebih mahal.. Okla..sekarang dunia hanya dihujung jari..aku nak search kat tenet dulu. So tata...

8 comments:

Ibu Ayra said...

ingatkan buat sup tulang tadi...hehehe akka, ada satu botol kaca brand weego, dia siap ada casing getah...so susah nak pecah... satu botol rasanya RM60++...try google tgk...

Amie said...

assalamualaikum mela,
bila ada anak kecil yg kita fikir susu, botol susu,pampers... he he he...anak2 kak amie dah besar tp rasa rindu pulak zaman kanak2 mrk... best!

cheedah said...

puhh habeh suma

bbreena81 said...

uish mela...gara-gara Nora Helena..botol susu pun boleh hangus..hehe:)

mela said...

ibu ayra..akka dah ushar..memang harga dia mahal.Lepastu ada gak brand lain..yang jenis silikon pun ada dijual di Anakku tetapi sebotol RM 80 ++..First time tengok btl camni..lembutja botolnya..

mela said...

kak amie..itula akak..nak berbelanja lebih pun pikir banyak kali.Pampers sekarang bukan main mahal lagi.Nak pakai lampin biasa rasa cam malas pula.hehehehhe...

mela said...

cheedah..habis...beli baru laa..

mela said...

bbreena itula..kalau dah menatap TV tu..memang tak sedar diri.Bahaya betul..jgn tiru tau.hahahha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...