Monday, March 19, 2012

Lee Huat Garden & Batu Pahat Perlis

 Sabtu lepas Danish minta nak jalan-jalan tengok haiwan. Jadi, kami pun buat keputusan nak ke sini
Lee Huat Garden Changlon kedah..sekali bila dah sampai.. tutup daa..dalam proses baik pulih..entah bila nak siap.
Untuk tidak menghampakan Danish nak tengok Haiwan.. kami berpatah balik ke Batu Pahat Perlis.Maka jadinya edisi pusing perlis la.. 
 Ular sawa nih amat-amat menarik. Tak rasa seram pun tengok dia..macam cun ja..
 Tapi..bila tengok ular sawa belalai gajah ni, buatkan aku rasa tak sanggup nak tenung lelama. Aku terbayangkan seperti lintah gergasi. Eeee... geli la makcik.
Yang ni pula uLar sawa batik. Relaks ja dia.. aku pernah pegang ular sawa ni..tapi entahla yg mana satu. Aku bayangkan badan dia berlendir.. tetapi apabila pegang..cuma rasa sejuk dan licin ja... Ok..boleh dipegang kiranya tak menggelikan la.
Maka tertunailah janji kami pada Danish nak bawa dia tengok haiwan. Walaupun yg ada cuma ular, monyet ( ada baby kecil, cute ) Buaya, Kura-kura , biawak dan iguana. Tetapi ular tedung di sini amat -amat besar. Kalau kena patuk, entahla dapat bertahan selama berapa minit. Dapat la juga Danish menambah ilmu serba sedikit. FIras pun suka.. monyet pun dia panggil bear -bear..siap buat bunyi kucing pada monyet tu. Ada masa , kita jenjalan lagi..
byeeee



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...