Thursday, June 19, 2014

HOTEL PARK AVENUE SUNGAI PETANI

Cuti Sekolah menjelma lagi.. dan bila cuti..kena pergi bercuti....ohhh....kopak poket camni... Kali ni kami bercuti dekat sahaja... suami aku belum bersemangat nak bercuti, kami di uji dengan pemergian bapa mertua aku kepada Penciptanya. Segalanya secara tiba-tiba.. betullah janji Allah, bila sampai masanya sedetik pun tak akan dapat diubah.
Alhamdulillah, segala- galanya dipermudahkan untuknya.. dari saat dia menghembuskan nafasnya yg terakhir sehingga proses pengkebumian.
Al - Fatihah untuk abah Abdul Razak bin Omar ( 26 Julai 1948 - 4 Jun 2014 ), semoga abah ditempatkan bersama orang -orang yg beriman. Amin..
 
Jadi, demi memenuhi janji dan kehendak anak-anak.. kami hanya bercuti di
Sungai Petani Kedah.. Lepak di Hotel Park Avenue.
 Memula sampai daftar la dulu.. Kaunter ok..luas..layanan pun ok..maknanya takla terlalu lama menunggu.


Layan suasana hotel. Terpampang kat situ tahun 2014 adalah laluan untuk masuk ke café. Aku dah cek status café ni.. ada cop halal.. Alhamdulillah..

 Kedai kecik comey kat sini.. nasib la anak aku tak perasan..kalau tak..mau luar budged ni.. faham-faham jela standard harga hotel kan..

WIFI Free  !!! jgn lepaskan peluang. Entah berapa banyak game dia install dan remove.

 
 Buka ja pintu lif..inilah permandangannya. Sebenarnya boleh sesat juga ni..kalau tetiba keluar tanpa tengok lavel berapa..sebab setiap lavel lebih kurang sama ja suasana & susun aturnya.

Ok..laluan utk ke bilik.. Firas sedang membuat lawatan..

 Oppss.. TV belum update la.. kekekeke


Kemudahan yg disediakan.. peti sejuk pun ada dan 2 botol mineral water.Safety box..ermm..aku tak perasan ada atau tak..

 Anak aku mandi dlm bathtub .. sekali picit jer mandian tu.. licin.. seronok katanya banyak buih..
opcoz la banyak..

Pemandangan dari tingkap..Nampak highway dan Tol.. hotel ni memang duk sebelah Tol Sungai Petani Selatan jer.. Firas akan berdiri kat sini dan jerit kalau Nampak lori trelar yg pajang tu ..sambil jerit  ..  "banyaknya tayar ! "  . Almaklumlah..kami kat tingkat  9

Kalau ushar ke sebelah kanan pula..haa...Nampak kolam mandi. Ni yg buat Danish dan Firas takleh nak duk senang dalam bilik.. susah hati bebenor..bila la nak turun mandi ?
Sebelah lagi tu..pusat bowling. Memula kami memang planing nak pi lepak kat situ kejap.. entahla apa terjadi..lepas balik shoping.. aik..dah maghrib pulak..

Hari Kedua di sini.. Pepagi lagi..lepas sarapan.. terjun kolam la ..
Aktiviti yg sekian lama ditunggu selepas check in ke sini..

 Toilet.. tak la luas sangat.. tapi..boleh berendam... jadi badak berendam kejap..kekeke..

 Bilik.. Super Deluxe

 Yess.. Puas hati..boleh berendam akhirnya..

 Posing sebelum balik... acara wajib ni..

Jadi kesimpulan yg aku boleh buat semasa lepak sini.. Keluasan bilik.. ok..dengan harga RM 165.00 satu malam.. Kebersihan.. ok.. Toilet agak kecil.. tapi okla..bukan nak tidur dalam tu pun.. siap leh berendam lagi.. TV..agak ketinggalan..siaran banyak saluran juga.. tetapi... tak clear beb.. ada banyak belang-belang.. cuma siaran 1,2,3,4 & 9 ja yg ok..lain banyak zebra berlari-lari kat skrin. Rugila.. saluran byk disediakan..tetapi client tak leh nak tengok.. WIFI.. Freee...ni memang ok..laju pulak tu..
Semasa sarapan pagi..meja agak penuh.. terpaksa memanjangkan leher mencari tempat kosong.. padahal masih awal lagi..dari segi makanan ( sarapan pagi ).. ok.. dihidangkan seperti kebanyakan hotel iaitu secara buffet.. banyak pilihan..dan disediakan juga kiosk dgn chef sedang memasak kat situ.. so kalau kenan oder dan tunggu..  " dik.. kambing panggang sekor ".
Staf kat sini murah dengan senyuman.. bagus gitu.
 
 
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...