Tuesday, February 26, 2013

Elianto untuk Birthday Ibu

 Happy Birthday untuk Ibu... dan hadiahnya ialah.. jeng..jeng..jeng..seperti gambar di atas. Hadiah ni ibu yang request..kekeke..dan abah hanya ngikut ja. Awal-awal lagi ibu dah cakap pd abah..birthday nanti nak cuba set elianto ni..sebab haritu masa kat Tesco aku pernah try bedak compac dia..rasa lembut gila bila aku sentuh. Pastu satu sebab lagi..aku nampak adik ipar aku pakai cantik.Nampak gebu , tak bertompok dan comey ja. Jadi.. sampa ja kat kiosk Elianto..aku pun buat muka sekupang kat sales girl tu. Aku cakap ngn dia ..aku baru nak try set ni..maka..dia pun tanya la jenis kulit aku ni..sensitif atau tak..dan seikhla hati aku cakap..muka aku agak berminyak.. Jadi dia suggest supaya aku ambik loose powder.. BB cream..dan aku tambah blusher sama.. sebab blusher aku dah habis.Disebabkan jumlah belian aku lebih dari RM 50.00 maka..aku terus dapat jadi ahli..dapat less sikit..dan yg best lagi..masa beli ni jatuh pd tarikh birthday..maka..less lagi 30%..
Maka puas la hati aku..dapat sengih panjang..sebab..abah yang bayarkan..hahahah... Tq laling.
Lepasni aku dah planing lam otak..aku nak ambik bedak compac dia pula.yes..
 
 Budak kecik ni..bila suh posing..inilah gaya terkini.Gaya cute miut dari Firas.
 
 Muka puas hati dapat apa yg diidamkan. Hahahahahah...
 
 Abang dah tak sabar nak ngap. Kami makan di Noodle Station Tesco .. ni tempat peberet abah. Jadi..bila sampai ja buku menu tu.. macam-macam Danish nak oder.. Last dia oder mee ..
agak pedas tapi sedap.
 
 dah tak sabar nak ngap..
 
 Air ni abah yang oder. Tak ingat dah aku apa namanya..
Aikk..tetiba abah minum minuman panas...
 
 Haa..yang ni banana split. Untuk adik Firas. Dia main tunjuk ja gambar dalam senarai menu tu.
 
 Air ni pula sudah tentula pilihan ibu. Ice Capuccino.. terbelak bijik mata ibu
lepas minum air ni. .
 
 Pergh..pilihan air abang memang ekstream. Air jus buah-buahan..
Campuran mango, Strawbery,dan apa tah lagi.Rasa yang unik.. terutama ais tinggi tu.
 
Yang ini pula.. tentulah pilihan ibu dan yang paling sedap antara semua menu.
Kuah ayam ni campuran majerin, cheese dan lada hitam..Memang sedap.
Kalau jejak lagi ke sini.. inilah menu yang seterusnya..
 
Mee berkuah untuk abah. Namanya aku tak ingat. Tapi lepas makan..kami rasa tak sesuai sikit
dengan citarasa sekeluarga..
Jadi..sekianlah sambuatan birthday ibu untuk kali ke 32 tahun..HAHAHAHAHAH...tua dah aku..


1 comment:

Ameh Wahab said...

Ala....muda lagi tu kak mela...hehehe..Happy Birthday yer~!! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...