Tuesday, November 26, 2013

Century Pines Resort Cameron Highlands Pahang

Cuti sekolah dah bermula..maka sesi berjalan pun dah terlaksana. Pertama kali buat Firas menjejakkan kaki ke Cameron Highland. Jadi..dari Perlis nak sampai ke Simpang Pulai tu.. tah berapa kali Firas bertanya.. " mana Hotel , adik tak Nampak pun ?" sebabnya dia dah bosan duk lam kereta lelama. Semasa sedang mendaki naik ke Cameron pula.. dia bertanya pada abahnya " Boleh dak kalau adik turun jalan ?" kekekekek... memang lawak la... bosan sampai tahap nak turun jalan. Setelah servey serba -sikit lam tenet ni..kami pilih untuk menginap di Century Pine Resort . Kami pilih bilik Deluxe with Garden. Jom layan gambar di Century Pines Resort
 

Ruang makan.. bahagian luar..

 Merehatkan badan yg lenguh.. bahagian belakang adalah deretan bilik

 Cantik..

Dah nama pun Century Pines..so..mestilah ada pokok Pines

 Bangunan utama..


Ruang legar dan kaunter pendaftaran...luas..

 Inilah biliknya...


 Tandas dan bilik air ada pintu berasingan..

 Laluan ke bilik kami C0 01

Lagi .. tempat makan

 Antara menu yang di oder..dan Firas sekali lagi buat lawak.. dia nak makan nasi hitam..
Waiter siap senyum bila Firas bising " adik nak nasi hitam !"
 nasib nasi goreng ni agak gelap....


 Laman rumah kami..hehehhehe..

 Akibat mendapat wifi percuma.. anak aku seawall pagi dah lepak luar.. sebab kat dalam bilik signal
tak berapa ok..

 Sedia untuk ke lokasi seterusnya


Jauhnya Firas gi memancing..

Aktiviti petang..

 Taman yg berhadapan dengan Hotel Century Pines
 Pokok Krismas besaq..

 Taman permainan yg agak becak. Mungkin disebabkan cuaca di sana..
Tanah memang basah dan banyak tempat air bertakung.

Firas nak bunga besaq ni..





 Gambar Century Pines dari taman bertentangan

 Suasana yang nyaman...

6 comments:

Anonymous said...

Sis nk tanya bilik yg sis duduk di century pines resort bilik ape yer? Superior? Deluxe? Superior garden? Deluxe garden?

mela said...

Dik, sory akak lambat reply.. akak ambik bilik deluxe with garden..

Anonymous said...

Superior garden ade bathtub jgk ke? Bilik deluxe ni berapa 1 malam?

mela said...

Saya tak pasti ada atau tak bathtub utk superior..
Untuk rate harga apa kata cik cek di web century pines ataupun web Agoda. Saya selalu gunakan kemudahan Agoda.. Dah banyak kali booking melalui Agoda.. dan alhamdulillah, semua booking yg di buat tak bermasalah.

KIMHO8 said...

Bathtub tu boleh rendam ke?

mela said...

boleh jer..berendam ngn air panas..pastu bila keluar dari bathtub tu..adala yang kancheng gigi..kekeke... sejukkk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...